U těchto automobilek se originalita nenosí. 25 případů, kdy mají odlišná auta stejné jméno

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 11. 2017 7:34
Jak se vymýšlejí jména automobilů? U některých značek je tvoří počítač, někde odkazují na určitě geografické místo a jinde zase připomínají slavnou osobnost z historie firmy. Jsou ale i případy, kdy výrobcům došly nápady a již někdy použité jméno se objeví znovu. V lepším případě jde o duplikování v rámci automobilky, v tom horším nesou stejné jméno naprosto rozdílné modely konkurenčních výrobců. V následující grafice najdete 25 příkladů situací, v nichž výrobci při výběru jména svého vozu nebyli příliš originální.

Na přehled nových automobilů na českém trhu se podívejte pod tímto odkazem.

Foto: Martin Lankaš

Honda Jazz

Takto známe Hondu Jazz v současnosti. Malý hatchback, který trochu nakukuje do světa malých MPV. Těm se vyrovná především variabilitou. Zajímavostí je, že nemá v nabídce naftový motor a na některých trzích je známý jako Fit.

Foto: Honda

Honda Jazz

O tomto voze by asi Evropan řekl, že jde o první generaci Hondy Jazz, která měla do světa MPV mnohem blíže než současná verze. Ve druhé generaci se vůz zakulatil a dostal také hybridní variantu.

Foto: Výrobci

Honda Jazz

Jako o první generaci ale ve skutečnosti musíme hovořit o tomto skutečném městském prckovi s délkou maximálně 3,4 metru. Vůz se nabízel v osmdesátých letech a jméno Jazz dostal jen na evropském trhu.

Foto: Výrobci

Honda Jazz

V devadesátých letech Honda označení Jazz obnovila. Nedostalo jej ale malé auto (to se jmenovalo Logo), nýbrž třídveřový off-road. Ten byl přeznačenou verzí Isuzu Mu (pětidvířko dostalo u Hondy jméno Passport), známé také jako Opel Frontera.

 

Právě se děje

Další zprávy