Vybírali jsme laciné ojetiny. Za pár korun můžete mít luxusní sedan, off-road i povedené SUV

Vybírali jsme laciné ojetiny. Za pár korun můžete mít luxusní sedan, off-road i povedené SUV
Suzuki Jimny (rok 2000), 80 tisíc korun - Tenhle malý nesmrtelný off-road je ideální pro ty, kteří hledají auto do těžšího terénu, ale nemají na Land Rover, Mercedes G a trápit v Ladě Niva se nechtějí. Má sice jen slabý čtyřválec 1.3, ale uzávěru, redukci, vysokou světlou výšku a krátký rozvor, což z něj dělá auto, které dojede všude. A je to poctivá mechanika.
Honda HR-V (rok 2000), 80 tisíc korun - Tohle japonské SUV si už pár let drží svou stejnou nízkou cenu. Benzinový atmosférický motor je slušný. Oproti obrázku se prodává i pětidveřová varianta. Auto je velmi jednoduché a dobré třeba jako druhý vůz do rodiny. Za pár let ho prodáte za stejné peníze, za které jste si ho pořídili. Výběr je také velký.
Saab 9-3 Cabrio (2005), 150 tisíc korun - Švédská devět-trojka byla ve své době považovaná za jedno z nejkrásnějších aut bez střechy. Věk jí tolik neubral. Kousků je ale na českém trhu pomálu. To kdybyste hledali sedan nebo kombi, výběr je obrovský a s cenami běžně pod 100 tisíc.
Volvo V70 (2005), 120 tisíc korun - Pro rodinu, které se nechce utrácet za auto, ale ráda by se cítila bezpečně, jde o dobrou volbou. Výběr je v Česku široký a ceny víc než příznivé. K dostání jsou i pětiválcové diesely pro náročné.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
22. 10. 2017 7:17
Rozhodně nepatří k trhákům na trhu s ojetými vozy, ale pokud si k nim najdete cestu, možná z nich budete mít radost. Za pár desítek tisíc korun si totiž můžete pořídit japonské SUV jako druhé auto do rodiny, luxusní sedan z Itálie i Velké Británie nebo třeba tradiční off-road, který nic nezastaví. Prozkoumali jsme české autobazary a vybrali 15 zajímavých ojetých aut s nízkou cenou, která dokáží nabídnout to, co jejich dražší protivníci. Jen je potřeba vybrat ten správný kus. Podívejte se do galerie, ročník a ceny uvedené u jednotlivých modelů jsou příklady.
 

Právě se děje

Další zprávy