Zapomeňte na SUV. Známe modely, na kterých automobilky vydělávají nejvíce peněz

Jan Matoušek Jan Matoušek
20. 9. 2019 6:02
Jaká auta svým výrobcům letos přinášejí nejvíce peněz? Kdekdo by možná čekal některá z levnějších SUV, kterých se prodají desítky či stovky tisíc kusů. Podle Bloomberg Intelligence, což je výzkumná část agentury Bloomberg, je to však auto v prodejních objemech téměř zanedbatelné. A i na dalších pozicích jsou modely, které by tam kdekdo možná nečekal. Podívejte se do galerie.
Foto: Porsche

Porsche 911 má navíc v rámci automobilky nelehký úkol. Dorovnávat ztráty, které značka bude mít na výrobě elektrického čtyřdveřového kupé Taycan. Ačkoliv jeho současná základní verze stojí 152 136 eur (přijít mají i levnější varianty), vzhledem k vysokým vstupním investicím, podle Bloombergu ve výši až 6,6 miliardy dolarů (v přečtu asi 154,6 miliardy korun), do vývoje či nového výrobního závodu, bude Taycan minimálně na začátku nejspíše ztrátový.

Michael Dean si myslí, že do zisku by se mohl vůz dostat někdy kolem roku 2023, kdy se povede snížit cenu baterií. I potom by ale Taycan měl patřit k nejméně ziskovým modelům značky.

 

Právě se děje

Další zprávy