Jaké ojetiny si kupují ženy? Navzdory očekávání volí auta s manuálem a v top 10 je jen jedno SUV

Ženy si v autobazaru nejčastěji pořizují auta s velkým kufrem a vysokým hodnocením bezpečnosti.
10. místo patří Volkswagenu Touran. Ten si ženy podle zkušeností autobazaru kupují právě proto, že toho MPV má velký kufr a je uvnitř prostorné.
V top desítce ojetých aut, která kupují ženy, je jen jedno SUV. A tím je Hyundai ix35. "Dalšími oblíbenými SUV jsou kap Kia Sportage a také Škoda Yeti," říká Karolína Topolová, ředitelka AAA Auto.
Na osmé příčce je za první čtyři měsíce letošního roku Ford Focus. Více než třetina ojetin kupovaných ženami má karoserii hatchback, avšak pokud jde o řidičky-matky, volí MPV. "V letošním roce jsme prodali již o 37 % více MV než vloni ve stejném období," dodává Karolína Topolová z AAA Auto.
Sedmá pozice patří Škodě Roomster, tedy menšímu MPV, na kterém si majitelé cení především výjimečné praktičnosti. Ženy prý také vedle velikosti kufru řeší především spotřebu.
Foto: iStock
Eva Srpová Eva Srpová
11. 5. 2018 13:28
V žebříčku deseti nejžádanějších ojetých aut, která kupují ženy, jsou tři škodovky, jen jedno SUV a téměř 90 % z nich má manuální převodovku.

Největší prodejce ojetin v Česku AAA Auto zveřejnil statistiku, která auta si u nich nejvíce kupují ženy. Za první čtyři měsíce se v top desítce objevilo jen jedno SUV, žádanější jsou MPV a také kombíky.

Preference se u žen výrazně mění ve chvíli, kdy se stanou matkami. Do té doby totiž vedou hatchbacky. Poté chtějí prostorné, bezpečné auto s nízkou spotřebou. "V letošním roce jsme prodali již o 37 % více MPV než vloni ve stejném období. Řidičky-matky kladou mnohem větší důraz na celkovou bezpečnost a bytelnost vozu," říká Karolína Topolová, ředitelka AAA Auto.

Přesně 88 % ojetých aut, která volí dámy, má manuál, 55 % vozů pohání benzinový motor. Na přehled deseti nejprodávanějších ojetin, které volí ženy, se podívejte do galerie.

 

Právě se děje

Další zprávy