Nejpopulárnější auta současnosti nemusí být drahá. Přehled nejlevnějších SUV na trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
22. 3. 2021 6:02
SUV jsou nejoblíbenější kategorií nových aut. A jejich počet neroste jen směrem nahoru k dražším modelům, ale také směrem dolů. Příkladem může být na začátku března představený Hyundai Bayon, jehož cena začíná pod 350 tisíci korunami. V galerii se pak můžete podívat na přehled nejlevnějších nových SUV s cenovkou pod 400 tisíc korun.
Foto: Dacia

Dacia Duster - 279 900 Kč

Nejlevnější SUV je ale na českém trhu jen jedno. Dacia Duster tento titul bezpečně obhájila už poněkolikáté. Momentálně začíná na 279 900 korunách, jakkoliv dovozce upozorňuje, že jde o nabídku omezenou do vyprodání skladových zásob. Pod kapotou má rumunský zástupce přeplňovaný litrový tříválec TCe o výkonu 67 kW, který je kombinovaný s manuální šestistupňovou převodovkou a pohonem předních kol.

Výbava jediného kompaktního SUV v přehledu je ale poměrně chudá. Stupeň Access má centrální zamykání s dálkovým ovládáním, přípravu pro rádio, elektrická přední okna nebo diody denního svícení. Pro jakoukoliv komfortní a bezpečnostní výbavu je tak potřeba zamířit do vyšších výbavových stupňů.

Také pod 400 tisíc korun: O co méně má auto v základu, o to více variant je možné zvolit za cenu pod 400 tisíc korun. Vejdou se tam i vyšší výbavy Essential (od 331 900 Kč), Comfort (od 353 900 Kč) i Celebration (383 900 Kč). Prostřední ze jmenovaných už má v základu i rádio nebo manuální klimatizaci, ta nejvyšší dokonce třeba také navigaci. Bohatší je ale i nabídka motorů - ve všech třech jmenovaných výbavách lze pod 400 tisíc sehnat i pohon na LPG a vyjma stupně Celebration dokonce i 70kW turbodiesel. Ve verzi N1 pak je možné výbavu Comfort zkombinovat i s 1.3 TCe o výkonu 96 kW (396 900 Kč).

Test si můžete přečíst tady.

 

Právě se děje

Další zprávy