Nejpopulárnější auta současnosti nemusí být drahá. Přehled nejlevnějších SUV na trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
22. 3. 2021 6:02
SUV jsou nejoblíbenější kategorií nových aut. A jejich počet neroste jen směrem nahoru k dražším modelům, ale také směrem dolů. Příkladem může být na začátku března představený Hyundai Bayon, jehož cena začíná pod 350 tisíci korunami. V galerii se pak můžete podívat na přehled nejlevnějších nových SUV s cenovkou pod 400 tisíc korun.
Foto: Opel

Opel Crossland - 339 990 Kč

Opel má v žebříčku hned dva zástupce. Ale zatímco Mokka se řadí mezi ty nejmladší, Crossland navzdory nedávné modernizaci patří naopak na druhý konec spektra. Projevuje se to i na použité technice, třeba pod kapotou má základní varianta atmosférickou tříválcovou dvanáctistovku o výkonu 61 kW v kombinaci s manuální pětistupňovou převodovkou. V akční verzi Cool Edition pak SUV po slevě startuje na 339 990 korunách.

Ve výbavě nechybí varování před opuštěním jízdního pruhu, manuální klimatizace, rádio se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou, kožený multifunkční volant, automatické stěrače, tempomat, elektrická okna vpředu i vzadu nebo diodová přední světla.

Také pod 400 tisíc korun: Ani zájemci o silnější motor nemusí přijít zkrátka. Pod 400tisícovou hranici se totiž dostanou i přeplňovaný tříválec o výkonu 81 kW (369 990 Kč) nebo 96 kW (399 990 Kč). Výbava zůstává stejná jako u základního modelu. A ze skladových zásob lze sehnat ještě variantu před modernizací se jménem Crossland X, která stojí podle ceníku necelých 320 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy