Nejpopulárnější auta současnosti nemusí být drahá. Přehled nejlevnějších SUV na trhu

Jan Matoušek Jan Matoušek
22. 3. 2021 6:02
SUV jsou nejoblíbenější kategorií nových aut. A jejich počet neroste jen směrem nahoru k dražším modelům, ale také směrem dolů. Příkladem může být na začátku března představený Hyundai Bayon, jehož cena začíná pod 350 tisíci korunami. V galerii se pak můžete podívat na přehled nejlevnějších nových SUV s cenovkou pod 400 tisíc korun.
Foto: Hyundai

Hyundai Bayon - 349 990 Kč

Jednou z nejaktuálnějších novinek na českém trhu napříč všemi automobilovými segmenty je Hyundai Bayon. Malé SUV vycházející z hatchbacku i20 nabízí stejnou paletu motorů jako on, takže i v jeho případě je základem 62kW čtyřválcová atmosférická dvanáctistovka s pětistupňovou manuální převodovkou a pohonem předních kol. Cena ve výbavě Comfort začíná na akčních 349 990 korunách.

Za tuto sumu malé SUV nabízí nouzové brzdění s detekcí chodců i cyklistů, udržování v jízdním pruhu, tempomat, manuální klimatizaci nebo elektrická přední okna. Pro rádio je ale potřeba zamířit do příplatků.

Také pod 400 tisíc korun: Do 400tisícového limitu se vejde Bayon i s rádiem, elektrickými zadními okny nebo koženým multifunkčním volantem. To vše obsahuje paket Club za 20 tisíc korun, se základním motorem pak jím vybavené auto stojí 369 990 korun. A ve vstupní výbavě se do stanovené hranice vejde i 74kW přeplňovaný litrový tříválec (379 990 Kč), a to dokonce i s paketem Club.

 

Právě se děje

Další zprávy