Nejdražší Peugeot v Česku míří proti německé prémii. Nová 508 může stát i milion

Jan Matoušek Jan Matoušek
9. 10. 2018 16:14
Osobní Peugeot s cenovou přes milion korun - bez příplatků. Pomineme-li luxusní verze velkých dodávek, tak na českém trhu od dob limuzíny 607 věc prakticky nevídaná. S příchodem nové generace řady 508 se však situace mění. Francouzi z poměrně nudného auta pro manažery dokázali udělat pohledného soupeře Volkswagenu Arteon či Audi A5 Sportback. Ruku v ruce s designovým posunem šla nahoru kvalita, výbava i cena. Základní verzi Peugeotu 508 tak pořídíte za nejméně 730 tisíc korun. Co nabízí ona i další verze, a jak si vůz stojí proti konkurenci se podívejte do galerie.

Na přehled všech liftbacků střední třídy se podívejte zde.

Škoda Superb - od 703 900 korun

Jako prvního konkurenta nemůžeme zvolit jiné auto než Škodu Superb. Boleslavský liftback se po zavedení normy Euro 6.2 nabízí pouze s naftovým motorem 2.0 TDI, ovšem ve dvou výkonových verzích - 110 nebo 140 kW. Manuální převodovku doplňuje u slabší verze dvouspojkový automat, u silnější je samočinné řazení standardem. U obou motorizací pak lze, na rozdíl od 508, zvolit i pohon všech kol.

Superb je celkově výrazně větší než 508, a to jak vnějšími rozměry s rozvorem 2841 mm, tak objemem kufr. Na základních 625 litrů u Superbu se nechytá žádný z konkurentů. Škoda svou vlajkovou loď nabízí v pěti výbavách za ceny od 703 900 korun. To je o něco méně než u Peugeotu, na druhou stranu Superbu chybí v základu některé bezpečnostní asistenty francouzského vozu, stejně jako například digitální budíky.

 

Právě se děje

Další zprávy