Kia Stinger konkuruje praktičností škodovkám, designem Alfě Romeo a podvozkem BMW. Testovali jsme ji

Kia Stinger konkuruje praktičností škodovkám, designem Alfě Romeo a podvozkem BMW. Testovali jsme ji
Kia Stinger měří na délku 4,83 m. Tím pádem ji řadíme do střední třídy mezi manažerská auta. Vzhledem k pohonu zadních, nebo všech kol a pětidveřové karoserii jsou jejím nejbližším konkurentem vozy BMW 3 GT nebo 4 Gran Coupé. Charakterem a designem má blízko k sedanu Alfa Romeo Giulia. Mezi širší okruh konkurentů lze díky velkým pátým dveřím zařadit i špičkové verze Škody Superb.
Zkoušeli jsme dvě verze výbavy – prostřední GT Line (auto na snímku) a sportovní GT. Existuje ještě základní provedení s méně efektním designem exteriéru a interiéru, které ale na testech nebylo k dispozici. Základní variantu a GT Line pohání buď benzinový dvoulitr s turbem a pohonem zadních kol, nebo naftový motor 2.2 CRDi s pohonem zadních, nebo všech kol.
Zde vidíte sportovní variantu GT s pohonem všech kol, kterou žene vpřed benzinový šestiválcový motor o objemu 3,3 l s dvěma turbodmychadly a výkonem až 370 koní. Stinger s ním zrychlí z 0 na 100 km za méně než pět vteřin a jede až 270 km/h.
Záď Stingeru GT zdobí dvojité koncovky výfuku na každé straně.
Foto: Kia
Ondřej Běhal
8. 10. 2017 8:11
Auto s pohonem zadních, nebo všech kol. S podvozkem naladěným na komfortní každodenní jízdu, ale i dovádění na okruhu. S praktickou pětidveřovou karoserií, a zároveň atraktivními rysy kupé. S naftovým motorem pro spořínky, ale také benzinovým šestiválcem dopovaným dvěma turbodmychadly a maximální rychlostí až 270 km/h. To všechno je Stinger, nový automobil, jehož design a provedení má korejskou značku Kia definitivně zbavit nálepky výrobce pouze levných aut. Zároveň slouží jako výkladní skříň hodnot, které značka vyznává – sportovnosti a mladistvosti. Novinku jsme testovali na běžných silnicích i na závodní trati. Podrobnosti a fotografie z dvoudenních zkoušek najdete uvnitř fotogalerie.

Podrobnou recenzi modelu Kia Stinger čtěte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy