Nejdražší Peugeot v Česku míří proti německé prémii. Nová 508 může stát i milion

Jan Matoušek Jan Matoušek
9. 10. 2018 16:14
Osobní Peugeot s cenovou přes milion korun - bez příplatků. Pomineme-li luxusní verze velkých dodávek, tak na českém trhu od dob limuzíny 607 věc prakticky nevídaná. S příchodem nové generace řady 508 se však situace mění. Francouzi z poměrně nudného auta pro manažery dokázali udělat pohledného soupeře Volkswagenu Arteon či Audi A5 Sportback. Ruku v ruce s designovým posunem šla nahoru kvalita, výbava i cena. Základní verzi Peugeotu 508 tak pořídíte za nejméně 730 tisíc korun. Co nabízí ona i další verze, a jak si vůz stojí proti konkurenci se podívejte do galerie.

Na přehled všech liftbacků střední třídy se podívejte zde.

Foto: Peugeot

Peugeot 508 GT Line - od 930 tisíc korun

Přesně 80 tisíc navíc oproti výbavě Allure stojí verze GT Line. Ta se nabízí se stejnými pohonnými jednotkami, nejlevněji tak vychází benzin se 130 kW za 930 tisíc korun. Navíc má tento vůz ve výbavě sledování mrtvého úhlu, rozpoznání značek i jiných než s omezením rychlosti, full-LED přední světla, zdravotní přední sedadla, specifická 17palcová litá kola či doplňky karoserie ve stylu vrcholného modelu GT.

Kabina s i-Cockpitem je od výbavy GT Line rozšířena o nastavitelné režimy Relax a Boost, sportovní jízdní mód, senzor kvality vzduchu nebo modré podsvícení. Peugeot tomuto řešení říká i-Cockpit Amplify.

 

Právě se děje

Další zprávy