Dostanete slevu na pojištění, když se necháte hlídat. Testovali jsme novou aplikaci

Eva Srpová Eva Srpová
7. 10. 2017 7:47
Pojišťovna Axa jako první na českém trhu spouští mobilní aplikaci, která hodnotí řidičovu jízdu. Kdo má dobré skóre, může si vyjezdit slevu na pojištění. Má to ale i nevýhody. Aplikace bude vědět, kde všude a hlavně jak jezdíte, navíc některé manévry posuzuje podle nás ne zcela spravedlivě. Výsledky testování najdete v grafice.
Foto: Eva Srpová

Jak je vidět, skóre velmi závisí na jízdním stylu. Aktuální verze aplikace upozorňuje řidiče na všechny "rizikové" okamžiky při posledních jízdách.

Chtěli jsme také vědět, zda aplikace například pozná, že se řidič plně nevěnuje řízení, například že telefonuje, smskuje nebo sleduje sociální sítě.

"Monitoring a aktivní ovlivnění dalších aktivit na telefonu, je jedna z možných variant dalšího vylepšování aplikace. Tzn. například pokud si uživatel zvolí variantu "za jízdy nerušit" aplikace pak potlačí smsky či různé notifikace. Co se aplikace týče, během doby, kdy je aktivní a uživatel řídí, nezasílá žádná upozornění či varování, aby neodváděla pozornost řidiče od řízení," říká tiskový mluvčí pojišťovny Axa Jiří Cívka.

 

Právě se děje

Další zprávy