Dostanete slevu na pojištění, když se necháte hlídat. Testovali jsme novou aplikaci

Eva Srpová Eva Srpová
7. 10. 2017 7:47
Pojišťovna Axa jako první na českém trhu spouští mobilní aplikaci, která hodnotí řidičovu jízdu. Kdo má dobré skóre, může si vyjezdit slevu na pojištění. Má to ale i nevýhody. Aplikace bude vědět, kde všude a hlavně jak jezdíte, navíc některé manévry posuzuje podle nás ne zcela spravedlivě. Výsledky testování najdete v grafice.
Foto: Eva Srpová

Zda by data, která z aplikace pojišťovna získá, mohla být použita při zjišťování viníka nehody, nám nebylo sděleno.

Podle vyjádření pojišťovny má jít o nástroj, který přispěje ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu.

"Aplikace může řidičům pomoci vylepšit jejich jízdní schopnosti a ještě se u toho pobavit. Za bezpečnou jízdu získávají body, při hazardním řízení je naopak ztrácí," prohlásil Frédéric Boulanger, člen vedení skupiny Axa v České republice.

"Vydali jsme se cestou pozitivní motivace. To znamená, že pokud řidič jezdí bezpečně, dostane slevu na zákonné pojištění nad rámec bonusu za bezproblémový průběh pojištění," dodává Jiří Cívka z Axy. Jak velkou slevu dostane, prý pojišťovna zveřejní v průběhu několika týdnů.

Dokud nebude zveřejněno, jakého skóre bude muset řidič dosahovat, aby jako klient pojišťovny získal slevu, a o jak velkou slevu nakonec půjde, nemůžeme hodnotit, zda má pro ně aplikace smysl.

Na základě zkušeností s testovací verzí se ale zdá, že nebude vhodná pro řidiče, kteří tráví hodně času v hustém městském provozu, kde není příliš reálné jezdit zcela plynule. 

 

Právě se děje

Další zprávy