Hořký konec Mitsubishi: Ve Velké Británii prodává jedinečnou sbírku historických vozů

Jan Matoušek Jan Matoušek
29. 3. 2021 6:02
Mitsubishi původně oznámilo konec v Evropě, nakonec si to ale rozmyslelo a na některých trzích nabídne alespoň přeznačené Renaulty. Ne tak ve Velké Británii, tam si auta se třemi diamanty budou zákazníci moci koupit jen do letošního podzimu. Britské zastoupení značky se tak rozhodlo zbavit sbírky 14 klasických modelů. Všechny budou nového majitele hledat v dubnové aukci.

Mitsubishi Colt Lancer 1400 Standard

Přehled nabízených modelů nemůžeme otevřít ničím jiným než dvojicí Colt Lancer a Colt Galant - oba modely jsou z roku 1974 a patří mezi nejstarší Mitsubishi registrované na britských ostrovech. Dvoudveřový Colt Lancer je dokonce tím vůbec nejstarším evidovaným autem značky ve Velké Británii. Svou kariéru započal jako showcar na britské motorshow, následně se dostal do novinářské testovací flotily a nakonec byl prodán do soukromých rukou. Automobilka jej ale na počátku 90. let koupila zpátky a kompletně zrenovovala.

Čtrnáctistovka pod kapotou má 69 kW, přičemž si musí poradit s autem o váze 815 kg. Výbava byla na svou dobu a zaměření vozu bohatá. Obsahovala třeba dvouokruhové kotoučové brzdy, sklopná přední sedadla, nastavitelný volant nebo rádio. Na počítadle kilometrů svítí hodnota necelých 119 tisíc.

 

Právě se děje

Další zprávy