Kupujte, dokud jsou: Vybrali jsme nová auta, která v blízké budoucnosti skončí

Jan Matoušek Jan Matoušek
25. 7. 2019 6:02
Automobilky chrlí stále jeden nový model za druhým. U některých výrobců pak šířka modelové palety dosahuje několika desítek kusů, což je v dnešní době regulací a měnících se předpisů často neudržitelné. S příchodem nových aut se tak musí značky zbavit některých starších modelů. Například Hyundai ix20, Ford C-Max nebo Volvo V40 už z výrobních linek nesjíždí, další vozy stejný osud čeká v řádu měsíců nebo let. Prohlédněte si modely, jejichž budoucnost je zaplavená otazníky. Pokud o některý máte zájem, doporučujeme s koupí neváhat.
Foto: Výrobci

Ford Mondeo

Klasicky střižené modely střední třídy to mají v Evropě pořádně nahnuté. Důkazem může být i situace někdejšího etalonu tohoto segmentu - Fordu Mondeo. O jeho budoucnosti se spekuluje prakticky od představení aktuální čtvrté generace, která také bude nejspíše tou poslední. Podle informací britského Autocaru totiž sedan, liftback nebo kombi nahradí podobně velký crossover, ne nepodobný Subaru Outback. Ten bude stát na platformě C2 a nabídne i připravované mild-hybridní pohonné ústrojí.

Novinka by mohla nést staronové jméno Fusion (v USA se tak jmenuje i současné Mondeo) a v showroomech by se měla objevit v roce 2021. Ford si od ní slibuje výrazné navýšení prodejů - loni se v celé Evropě prodalo jen něco kolem 50 tisíc kusů Mondea. Připomeňme také, že podobný krok udělal už Citroën, který klasicky střiženou C5 nahradil po krátké přestávce SUV C5 Aircross.

 

Právě se děje

Další zprávy