Kupujte, dokud jsou: Vybrali jsme nová auta, která v blízké budoucnosti skončí

Jan Matoušek Jan Matoušek
25. 7. 2019 6:02
Automobilky chrlí stále jeden nový model za druhým. U některých výrobců pak šířka modelové palety dosahuje několika desítek kusů, což je v dnešní době regulací a měnících se předpisů často neudržitelné. S příchodem nových aut se tak musí značky zbavit některých starších modelů. Například Hyundai ix20, Ford C-Max nebo Volvo V40 už z výrobních linek nesjíždí, další vozy stejný osud čeká v řádu měsíců nebo let. Prohlédněte si modely, jejichž budoucnost je zaplavená otazníky. Pokud o některý máte zájem, doporučujeme s koupí neváhat.

Ford Galaxy / S-Max

A stejný Fusion nahradí v nabídce nejen Mondeo, ale i dvojici velkých MPV Galaxy a S-Max. Ani tato dvě auta prodejně nezáří - pro Galaxy se rozhodlo loni asi 12 tisíc lidí, pro S-Max zhruba dvojnásobek. Jediný crossover (kvůli emisím nepůjde dle Autocaru nejspíše ani o klasické SUV) tak nahradí hned tři modelové řady najednou. A existuje předpoklad, že celkem bez problémů převýší jejich kombinované prodeje.

Ford se tak ani ne za dva roky úplně rozloučí se segmentem MPV. Zatímco B-Max přepustil místo SUV EcoSport již předloni, C-Max se přestal vyrábět na jaře letošního roku. Vše kvůli slabé poptávce. Zájemci o C-Max tak mohou nyní vybírat z podobně velkých modelů Focus a Kuga, případně zatím stále ještě zamířit pro větší S-Max nebo Galaxy.

 

Právě se děje

Další zprávy