Deset nejlevnějších kombi velikosti Octavie. Řadí se mezi ně i nový Opel Astra

Jan Matoušek Jan Matoušek
9. 3. 2022 6:02
Mezi kompaktní kombíky na českém trhu míří nová tvář. Opel odhalil ceník nové generace Astra Sports Tourer, která poprvé vychází plně z techniky koncernu PSA. Německý model startuje těsně nad půl milionovou hranicí a jeho hlavním rivalem není nikdo menší než Škoda Octavia Combi. V galerii tak najdete nejen představení cen Astry, ale i dalších devět nejlevnějších kompaktních kombi na trhu.

Škoda Octavia Combi - od 559 900 Kč

Hlavním rivalem a celkově desátým nejlevnějším kompaktním kombi na českém trhu je Škoda Octavia Combi. Jde o poslední vůz své třídy, který se cenově dostane pod 600 tisíc korun, základní verze za 559 900 korun má pod kapotou 81kW přeplňovaný litrový tříválec v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou. Výbava Active pak obsahuje nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu, manuální klimatizaci, osmipalcové rádio nebo diodová přední světla.

Rozvorem náprav Astra mladoboleslavského rivala s 2686 mm překonává, ovšem kufrem se mu rovnat nemůže. Octavia nabízí 640 až 1700 litrů, respektive 490 až 1555 litrů s plug-in hybridním pohonem (verze s pohonem na plyn má jen o pět litrů více než dobíjecí hybrid).

Velká variabilita nabídky je ostatně silnou zbraní Škody. Nabízí se se sedmi benzinovými nebo naftovými motory (včetně mildhybridů) o výkonu 81 až 180 kW, pohonem na CNG o výkonu 96 kW a dvěma verzemi plug-in hybridu se 150 nebo 180 kW a dojezdem kolem 60 km na jedno nabití. Všechny motory mohou mít standardně či za příplatek dvouspojkové automatické řazení, u vybraných motorizací pak nechybí ani pohon všech kol. Ceník navíc nabízí sedm různých výbavových variant, včetně terénní verze Scout a sportovní RS. Nejlevnější naftový agregát pak startuje na 609 900 korunách, nejdostupnější plug-in hybrid zájemce pořídí za 899 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy