Deset nejlevnějších kombi velikosti Octavie. Řadí se mezi ně i nový Opel Astra

Jan Matoušek Jan Matoušek
9. 3. 2022 6:02
Mezi kompaktní kombíky na českém trhu míří nová tvář. Opel odhalil ceník nové generace Astra Sports Tourer, která poprvé vychází plně z techniky koncernu PSA. Německý model startuje těsně nad půl milionovou hranicí a jeho hlavním rivalem není nikdo menší než Škoda Octavia Combi. V galerii tak najdete nejen představení cen Astry, ale i dalších devět nejlevnějších kompaktních kombi na trhu.

Peugeot 308 SW - od 510 000 Kč

S Astrou je technicky spřízněný Peugeot 308 SW. Obě auta stojí na stejné platformě, používají stejnou techniku a i jejich velikost je podobná. Francouzský zástupce má mezi nápravami nadprůměrných 2732 mm, zatímco v kufru převeze 608 až 1634 litrů. Plug-in hybrid má o něco méně, 548 litrů, i tak je to ale pořád dobrá hodnota.

Základní 308 SW přijde na 510 tisíc korun, tedy bez desetikoruny na úplně stejné peníze jako Astra Sports Tourer. Stejný je i motor, přeplňovaná tříválcová dvanáctistovka s výkonem 81 kW s manuální převodovkou. Základní výbava pak nabízí nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu, rádio s desetipalcovým displejem, stejně velké digitální budíky, dvouzónovou automatickou klimatizaci, zadní parkovací senzory nebo diodová přední světla.

S Astrou je shodná i nabídka dalších motorů, to znamená 96kW benzinový i naftový agregát, volitelně také s automatem, respektive 133kW plug-in hybrid. Nejlevnější nafta přijde na 580 tisíc korun a plug-in hybrid na 805 tisíc korun. Na rozdíl od svého sourozence pak má 308 SW už také silnější 165kW dobíjecí hybrid, jehož cena ale i vzhledem k vyšší výbavě atakuje milion korun. Dohromady se Peugeot nabízí v pěti výbavových stupních.

 

Právě se děje

Další zprávy