Deset nejlevnějších kombi velikosti Octavie. Řadí se mezi ně i nový Opel Astra

Jan Matoušek Jan Matoušek
9. 3. 2022 6:02
Mezi kompaktní kombíky na českém trhu míří nová tvář. Opel odhalil ceník nové generace Astra Sports Tourer, která poprvé vychází plně z techniky koncernu PSA. Německý model startuje těsně nad půl milionovou hranicí a jeho hlavním rivalem není nikdo menší než Škoda Octavia Combi. V galerii tak najdete nejen představení cen Astry, ale i dalších devět nejlevnějších kompaktních kombi na trhu.

Ford Focus Kombi - od 495 900 Kč

Ford Focus Kombi patří k automobilům, které v posledních týdnech o něco podražily. Ještě v únoru stálo kombi modrého oválu 482 900 korun, teď ten stejný model stojí 495 900 korun. Pod kapotou má litrový přeplňovaný tříválec o výkonu 92 kW s manuální převodovkou, základní výbava pak obsahuje nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu, manuální klimatizaci, rádio s osmipalcovou obrazovkou, přední i zadní parkovací senzory nebo diodová přední světla.

Ani velikostně se nedávno omlazený německý model ve třídě neztratí. Mezi nápravami má 2700 mm, zatímco jeho kufr pojme 635 až 1653 litrů nákladu.

Kde naopak na konkurenci trochu ztrácí, to je nabídka motorů. Focus se dodává výhradně s benzinovými nebo naftovými agregáty o výkonu 88 až 114 kW. Většina jednotek jsou mildhybridy, k benzinovým agregátům se pak volitelně dodává sedmistupňový dvouspojkový automat. Zájemce o naftový motor pak musí z kapsy vytáhnout nejméně 739 900 korun, dodává se ale až ve druhé nejnižší z celkem pěti výbavových stupňů (včetně terénního modelu Active).

 

Právě se děje

Další zprávy