Deset nejlevnějších kombi velikosti Octavie. Řadí se mezi ně i nový Opel Astra

Jan Matoušek Jan Matoušek
9. 3. 2022 6:02
Mezi kompaktní kombíky na českém trhu míří nová tvář. Opel odhalil ceník nové generace Astra Sports Tourer, která poprvé vychází plně z techniky koncernu PSA. Německý model startuje těsně nad půl milionovou hranicí a jeho hlavním rivalem není nikdo menší než Škoda Octavia Combi. V galerii tak najdete nejen představení cen Astry, ale i dalších devět nejlevnějších kompaktních kombi na trhu.

Seat Leon Sportstourer - 524 900 Kč

Stejného technického základu jako Octavia využívá i Seat Leon Sportstourer. I on tak s rozvorem o délce 2686 mm prohrává s Opelem, kufr o objemu 620 až 1600 litrů ale německého rivala překonává. Plug-in hybrid pak naloží o něco méně, dohromady 470 litrů a plynová verze 480 litrů. Základem nabídky je ale podobně jako u Octavie 81kW litrový tříválec a manuální řazení. Tato kombinace stojí nejméně 524 900 korun.

Základní výbava pak obsahuje nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu, automatickou klimatizaci, rádio s 8,25palcovou obrazovkou nebo diodová přední světla. Opět platí, že jde o slušný standard, Astra ale nabízí ještě o trochu více.

Podobně jako škodovka i Seat Leon Sportstourer sází na širokou nabídku verzí. Nabízí se v celkem čtyřech výbavách, pátou tvoří ostrá Cupra, která už je ale nějaký pátek samostatnou automobilkou. Paleta benzinových a naftových motorů nabízí hned devět jednotek (včetně mildhybridů) pokrývajících 81 až 228 kW, k tomu má Leon navíc i dva plug-in hybridy se 150 a 180 kW - dojezd na jedno nabití je kolem 60 km - a 96kW variantu s pohonem na CNG. K vybraným motorům je dostupný dvouspojkový automat, nechybí ani pohon všech kol. Kdo by měl zájem o naftu, musí si připravit nejméně 614 900 korun, a na hybrid do zásuvky dokonce 879 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy