Prostor za hubičku i pořádný balík. Vyplatí se opravdu místo SUV koupit kombík?

Jan Matoušek Jan Matoušek
20. 6. 2024 6:02
SUV postupně z trhu vytlačila klasické velkoprostorové vozy a průběžně ubírají prodejní čísla také kombíkům. Přitom často v otázce praktičnosti nepřinášejí oproti nim nic moc navíc, v některých případech jsou dokonce menší a za o něco vyšší cenu. Proto nás zajímalo, jestli se SUV oproti kombi v otázce praktičnosti vyplatí. A rozhodli jsme se to zjistit podle toho, kolik stojí litr jejich kufru.

Škoda Octavia vs. Škoda Kroq

Nelze začít asi jinou dvojicí než prvním a sedmým nejprodávanějším autem na českém trhu. Škoda Octavia Combi nedávno prošla modernizací, které se ale nijak nedotkla vnitřního prostoru, v základním uspořádání interiéru se tak chlubí zavazadlovým prostorem o objemu 640 litrů. Karoq je služebně starší, a ačkoliv je o něco menší než Octavia, má k ní z portfolia Škodovky nejblíže. Jeho kufr nabízí 521 litrů, ovšem na rozdíl od Octavie může dostat za příplatek posuvná zadní sedadla.

Ta jsme ale každopádně nechali v příplatcích, navzájem budeme cenově porovnávat základní výbavu Selection s benzinovou patnáctistovkou o výkonu 110 kW a šestistupňovou manuální převodovkou. Taková Octavia Combi stojí 719 900 korun a Karoq 715 900 korun.

Litr kufru tak vychází na 1125 korun u Octavie a 1374 korun u Karoqu.

 

Právě se děje

Další zprávy