Prostor za hubičku i pořádný balík. Vyplatí se opravdu místo SUV koupit kombík?

Jan Matoušek Jan Matoušek
20. 6. 2024 6:02
SUV postupně z trhu vytlačila klasické velkoprostorové vozy a průběžně ubírají prodejní čísla také kombíkům. Přitom často v otázce praktičnosti nepřinášejí oproti nim nic moc navíc, v některých případech jsou dokonce menší a za o něco vyšší cenu. Proto nás zajímalo, jestli se SUV oproti kombi v otázce praktičnosti vyplatí. A rozhodli jsme se to zjistit podle toho, kolik stojí litr jejich kufru.

Kia Ceed SW vs. Kia Sportage

Z Česka se můžeme přesunout na Slovensko, kde se vyrábějí Kia Ceed SW i Kia Sportage. Oba modely technicky vycházejí z hyundaiů zmíněných na předchozích slidech, takže nepřekvapí i podobná velikost kufru. Pro Ceed uvádí Kia 625 litrů, pro Sportage 591 litrů.

Nejbližším motorem jsou opět přeplňované čtyřválce, patnáctistovka se 103 kW u kombíku a šestnáctistovka se 118 kW u SUV. V případě Sportage se pak bavíme o ceně od 654 980 korun, výbavou srovnatelný Ceed SW vychází na 574 980 korun.

Opět je tedy jasné, že kombi prodá litr kufru levněji, konkrétně za 920 korun. Sportage s cenou 1108 korun ale také patří mezi ty dostupnější vozy v tomto přehledu.

 

Právě se děje

Další zprávy