Prostor za hubičku i pořádný balík. Vyplatí se opravdu místo SUV koupit kombík?

Jan Matoušek Jan Matoušek
20. 6. 2024 6:02
SUV postupně z trhu vytlačila klasické velkoprostorové vozy a průběžně ubírají prodejní čísla také kombíkům. Přitom často v otázce praktičnosti nepřinášejí oproti nim nic moc navíc, v některých případech jsou dokonce menší a za o něco vyšší cenu. Proto nás zajímalo, jestli se SUV oproti kombi v otázce praktičnosti vyplatí. A rozhodli jsme se to zjistit podle toho, kolik stojí litr jejich kufru.

Hyundai i30 kombi vs. Hyundai Tucson

Modernizací prošla nedávno i další "česká" auta, a sice hyundaie z Nošovic, tedy kompaktní i30 a SUV Tucson. Omlazení to bylo spíše estetické, technicky se měnily spíše detaily, a na vnitřní prostor nemělo vliv vlastně vůbec. U i30 Kombi tak automobilka uvádí kufr o objemu 602 litrů, u Tucsonu pak 620 litrů.

Ač od jedné značky, žádný motor nemají tato dvě auta společný. Nejblíže jsou tak přeplňované čtyřválce, u i30 jde o patnáctistovku se 103 kW, u Tucsonu o šestnáctistovku se 118 kW. V obou případech s ručním řazením. V základní výbavě Comfort přijde i30 Kombi na 519 990 korun, zatímco Tucson na 649 990 korun.

Litr kufru tak u kombíku vyjde dost levněji, na 864 korun, zatímco u SUV na 1048 korun. Jen to mimo jiné ukazuje, jak vlastně levná i v porovnání s konkurencí i30 i po modernizaci zůstává.

 

Právě se děje

Další zprávy