Kolik stály nejdražší autonehody v Česku? Rekord drží shořelé Lamborghini

Eva Srpová Eva Srpová
8. 6. 2017 6:47
Kolik může stát škoda na zničeném autě po autonehodě, které mělo sjednané havarijní pojištění? Přinášíme přehled několika českých pojišťoven. Ne všechny však byly ochotny informace poskytnout. Částka 5,8 milionů za zdevastované Lamborghini Huracán je však rekordní.

Pojišťovny se shodují v tom, že daleko větší škody než za zničená auta, jejichž majitelé měli sjednané havarijní pojištění, zaznamenávají v případě újmy na zdraví. Takové částky se mohou vyšplhat do mnohamilionových výšin.

My jsme se však tentokrát pokusili vypracovat přehled nejdražších autonehod, při nichž se vyplácelo pouze za zničená auta. Vycházíme z podkladů, které nám poskytly přímo pojišťovny.

Foto: Výrobci

Mercedes-Benz Actros

Nehoda nákladního vozu Mercedes-Benz Actros, která pojišťovnu stála 2 020 394 korun, se stala v květnu 2011. "Řidič údajně kvůli náhlé změně zdravotního stavu vyjel za mostem na pravou krajnici, kde následně narazil do kovových svodidel. Sjel do pravého příkopu, kde vozidlo přepadlo na levobok," vzpomíná Petr Milota z ČSOB Pojišťovny.

 

Právě se děje

Další zprávy