Škoda Karoq dostala několik prvků výbavy, které jiné škodovky nemají. Víme přesně, kdy je obdrží

Eva Srpová Eva Srpová
5. 6. 2017 7:21
S technologickými novinkami v automobilovém průmyslu to obvykle funguje tak, že je výrobce uvede poprvé ve svých vlajkových lodích nebo zkrátka v nejvyšších a nejdražších modelových řadách, a teprve pak je postupně zařazuje na seznam výbavy levnějších modelů z nižších tříd. V případě Karoqu ale Škoda představila několik moderních prvků, které nemá ani Kodiaq, natož Superb. Víme, o které položky jde a kdy se jich ostatní Škody dočkají.

Karoq, nástupce SUV Yeti, je zástupcem třídy SUV střední třídy. Nad ním v hierarchii Škody stojí Kodiaq a samozřejmě Superb, automobil střední třídy. 

Přestože tedy nejde o nejdražší vozidlo značky (i když ceny zatím známé nejsou), přichází na trh s prvky výbavy, které ostatní škodovky nemají a dostanou je později a některé možná vůbec. 

Sestavili jsme seznam, o které prvky výbavy jde a kdy se objeví na seznamu příplatků pro Kodiaq, Superb, případně také Octavii, Rapid a Fabii.

Foto: Škoda Auto

Digitální kokpit

Digitální přístrojový panel, pomocí kterého lze na přístrojový štít projektovat různé informace včetně navigace, má ze škodovek první právě Karoq.

Tedy alespoň tak je to prezentováno na fotografiích a informacích o voze. Ve skutečnosti ale bude možné tuto výbavu objednat až začátkem roku 2018. A v té době už zákazníci budou moci tuto technologii objednávat také do Kodiaqu a Octavie. Pro Superb bude v nabídce v létě 2018.

 

Právě se děje

Další zprávy