Nejkrásnější automobilové skvosty se potkaly na zámku Loučeň. Dohromady by stály půldruhé miliardy

V Česku je jen jeden Peugeot Bébé, za jehož vzhledem stál slavný Ettore Bugatti. Vlastní ho kardiochirurg Jan Pirk. "Je pro mě velká čest ho vystavovat na Concours d´Elegance," řekl.
Veterány v zámeckém parku jsou rozděleny na sekce. Hned za vchodem stály britské vozy značek Jaguar, Rolls-Royce a MG.
Červený Jaguar Mk VII a Type-E vystavovala veteranistka Markéta Profeldová.
Opodál v parku čekal na návštěvníky německý výstavní koutek. K vidění tu bylo BMW 327...
... a hned vedle stál Mercedes-Benz 380.
Foto: Eva Srpová
Eva Srpová Eva Srpová
6. 6. 2017 13:10
O víkendu 3. a 4. června se konal v pořadí čtvrtý ročník nejkrásnější automobilové přehlídky veteránů v Česku Concours d´Elegance na zámku Loučeň. Letos se výstava zaměřila především na oslavu 70 let od založení značky Ferrari a byly zde vystaveny unikátní vozy, které česká veřejnost zatím neměla možnost oficiálně spatřit, například model Hispano Suiza po indickém mahárádžovi nebo Peugeot Bébé vlastněný kardiochirurgem Janem Pirkem.

V Česku se nepořádá výjimečnější soutěž elegance než právě tato, akce Concours d´Elegance na zámku Loučeň. Letos o víkendu 3. a 4. června proběhl čtvrtý ročník. V parku zámku, který je spojen s československým automobilovým průmyslem prostřednictvím rodiny Thurn-Taxisů, kterým v minulosti zámek patřil, bylo vystaveno zhruba 70 výjimečných vozidel mnoha značek. 

Speciální sekce se věnovala automobilce Ferrari, která letos slaví sedmdesátileté výročí. Veřejnosti se tu ale představily také vozy, které se ukázaly v Česku vůbec poprvé, například Hispano Suiza J12 po mahárádžovi Holkaru z Indoru, Bucciali TAV30 nebo replika Bugatti T 57 Atlantic. Také tu byl vystaven Peugeot Bébé licencovaný Bugatti, který si před dvěma lety pořídil kardiochirurg Jan Pirk. V Česku je pouze jediný kus.

 

Právě se děje

Další zprávy