Jak jde Alze nabízet Tesly po internetu? Zatím neprodala jediný vůz, svezly se však stovky zvědavců

Eva Srpová Eva Srpová
8. 9. 2017 18:04
E-shop Alza odstartoval ve druhé polovině června letošního roku on-line prodej elektromobilů Tesla. Je možné si vybírat buď Teslu Model S 75D, nebo X 100D, zpočátku firma pořídila vždy jeden kus od každého modelu. Za téměř tři měsíce společnost sice eviduje zájem zvědavců, kteří se vozem svezli, ke koupi auta však zatím nedošlo.
V Tesle nabízené Alzou od června letošního roku se svezly stovky lidí, ale zatím žádný si ji nekoupil. Firma říká, že má prvního vážného zájemce.
V Tesle nabízené Alzou od června letošního roku se svezly stovky lidí, ale zatím žádný si ji nekoupil. Firma říká, že má prvního vážného zájemce. | Foto: Ondřej Běhal

E-shop Alza spustil 20.června letošního roku on-line prodej elektromobilů Tesla. Firma se tak stala jediným prodejcem elektromobilů Tesla v Česku, oficiální zastoupení automobilky na našem trhu stále chybí.

Zájemci o koupi vozu tedy vždy museli kontaktovat firmy, které jim prodej zprostředkovaly, anebo vyrazit sami pro auto do centrály v nizozemském Tilburgu.

Alza nabízí ke koupi buď Teslu Model S 75D za 2 999 999 korun, nebo X 100D za 3 499 999 korun, zpočátku firma pořídila vždy jeden kus od každého modelu. Současně také otevřela v Praze-Holešovicích nabíjecí stanici pro elektromobily.

Za téměř tři měsíce od spuštění on-line prodeje společnost sice eviduje zájem zvědavců, kteří se vozem svezli, ke koupi auta však zatím nedošlo.

"Na Alza showroomu si vystavené vozy prohlédlo více než 200 000 zákazníků a stovky z nich využily možnost se vozem svézt. Jednání probíhají, máme prvního vážného zájemce," říká Jaromír Řánek, ředitel vývoje byznysu firmy Alza.

Že k finálnímu podpisu smlouvy zatím nedošlo, ho neznepokojuje, podle něj to také souvisí s tím, že český zákazník se při koupi vozu déle rozhoduje.

"Naši roli vidíme také ve vysvětlování a edukaci, proč je elektromobil dobrá volba," dodává Jaromír Řánek, firma chce v budoucnosti nabízet po internetu i jiné modely modely aut. Zda půjde i o běžnější vozy s konvenčním spalovacím motorem, však neprozradila.

 

Právě se děje

Další zprávy