Legenda se vrací: Volkswagen potvrdil výrobu nástupce legendárního „busíku“. Půjde o elektromobil

Koncept elektrického mikrobusu se snaží působit na pohled stejně sympaticky jako původní verze, která se vyráběla od počátku 50. let až do konce let šedesátých.
Volkswagen Bus neboli „busík" či „bulík„“ se začal vyrábět už v padesátých letech v první generaci T1 a byl nahrazen generací druhou (T2) až v roce 1967. Právě na vzhled první generace chce novodobá dodávka navázat.
Konceptů moderní verze busíku vzniklo už v minulosti více. Tento má ale k sériové výrobě pravděpodobně nejblíž.
Koncept mikrobusu I.D. Buzz Volkswagen představil na letoším autosalonu v Detroitu. Nicméně ani v tomto případě automobilka zároveň  nepotvrdila, že by se seriózně uvažovalo o sériové výrobě...
...avšak Herbert Diess, šéf automobilky Volkswagen, letos v srpnu médiím oznámil, že skutečně vznikne produkční verze, a to nejpozději v roce 2022.
Foto: Volkswagen
Eva Srpová Eva Srpová
22. 8. 2017 6:54
Volkswagen Bus je už dnes legendou, ikonický mikrobus s unikátním vzhledem krabičky na kolech se má ale začít znovu vyrábět. Potvrdil to sám šéf Volkswagenu Herbert Diess. V duchu současných trendů ale půjde o elektromobil. V tuto chvíli žádná automobilka nenabízí elektrickou dodávku, která by Volkswagenu konkurovala, ale než přijde novodobý „bus“ na trh, možná se situace změní. Vyrábět se má začít až v roce 2022.

Není to poprvé, kdy Volkswagen mluvil o tom, že by chtěl navázat na legendární model Volkswagen T1/T2, který je i v současnosti v komunitě veteranistů velmi oblíbený. 

Nyní se ale zdá, že k sériové podobě nástupce mikrobusu, který je současně jedním z nejsilnějších symbolů hippies a oblíbencem snad všech surfařů světa, je skutečně nejblíž. 

Koncept I.D. Buzz totiž předznamenává podobu sériové verze mikrobusu, který se má začít vyrábět v roce 2022. A navíc bude jezdit čistě na elektřinu. Podívejte se do galerie, co vše o něm v tuto chvíli víme.

 

Právě se děje

Další zprávy