Jak se vyznat v inzerátech na auto? Že je lepší dát ruce pryč, občas poznáte hned

Jak se vyznat v inzerátech na auto? Že je lepší dát ruce pryč, občas poznáte hned
Nefixujte se na cenu, nejlevnější neznamená nejvýhodnější a platí to hned z několika důvodů. S výjimkou občasných pro kupujícího šťastných případů, kdy se v inzerci objeví auto za relativně nízkou cenu, aby se ho stávající majitel co nejrychleji zbavil, tento postup téměř nikdy nevede k úspěchu.
Nízká cena obecně napovídá, že si prodávající je vědom nějakého problému. Například opravy po vážné nehodě, která by jinak všechny vedla k tvrdému smlouvání. Nebo nutnosti budoucích drahých oprav, které u ojetého auta jen těžko přenesete na původního majitele – zvlášť když jsou pro daný typ auta tyto závady typické.
A veřejným tajemstvím je, že některé bazary inzerují výhodné nabídky aut, která už nejsou k dispozici, v horším případě s danými parametry nikdy neexistovala. Je to na hraně nekalých praktik, ale nikdo, inzertní servery nevyjímaje, proti tomu nedokáže efektivně zakročit. Rozlišit zlý záměr od obyčejné nepozornosti zkrátka prokazatelně nelze.
Ještě horší variantou jsou nápadně výhodné nabídky, které vedou k bizarní komunikaci. Prodávající je hodně pracovně vytížený, auto se nachází někde jinde, kde nemá využití – stačí poslat vratnou zálohu a přepravní společnost ho doveze. Od celé transakce pak má jít odstoupit. Vezměte jed na to, že nic z toho, co jste poslali předem, nejspíš neuvidíte.
Foto: Shutterstock
Lukáš Vaverka
22. 4. 2021 6:03
Sháníte ojetinu? Vedle kontaktů mezi známými se nejlepším zdrojem nabídek ojetých aut už dávno stal internet, respektive inzertní servery. Samotný inzerát přitom dokáže hodně napovědět a přispět k úvodní filtraci nabídek.

Když v nabídce ojetých aut hledáte něco specifického, je to poměrně jednoduché. Odpovídajících nabídek existuje pár a často je celý proces hledání náročný spíš na trpělivost než pozornost a schopnost protřídit spousty dostupných možností. Naopak u rozšířených typů aut, ať už jde o Octavii, nebo nějaké BMW, je těžké se v desítkách zdánlivě podobných nabídek zorientovat. Jak snadno, i když bez záruky, poznat inzerát na dobré auto? Radíme v galerii článku.

 

Právě se děje

Další zprávy