Desatero, jak vybrat správnou autoškolu. S radou, kde si stěžovat na špatné praktiky

Eva Srpová Eva Srpová
26. 9. 2018 15:11
Jak vybrat správnou autoškolu? Radí přímo Asociace autoškol ČR spolu s Profesním společenstvím autoškol ČR. Obě organizace navíc spustily program "Autoškolský ombudsman", jehož zájmem je chránit práva žáků i provozovatelů autoškol. Zde si můžete stěžovat, pokud nejste s přístupem autoškoly spokojení, případně požádat zdarma o radu.
Foto: iStock

Kdy jít ke zkoušce?

Učitel by vám neměl krátit hodiny, i kdybyste byli talentovaní jak Niki Lauda. Je povinné odjezdit všech 28 jízd (pokud žádáte o řidičák na skupinu B).

Buďte k sobě i kritičtí. Pokud na konci odježděných povinných jízd cítíte, že vám nestačily, a stejně to hodnotí i instruktor, dokupte si kondiční jízdy. Nepodezřívejte hned autoškolu, že na vás chce vydělat, když vám učitel říká, že ještě pár jízd potřebujete. Mají mnohem více zkušeností než vy a vědí, kdy vaše dovednosti nejsou dostatečné na zvládnutí zkoušky.

Koneckonců nechcete, abyste museli zkoušku opakovat, a ani pro autoškolu to není dobrá vizitka, pokud jim u zkoušek propadá většina žadatelů.

"Mnoho z nás má autoškolu dvacet třicet let. Můžeme srovnávat, jací jsou žáci dnes a jací byli kdysi. Někdy mám pocit, že dnes si lidé myslí, že vlastnit řidičák je jejich osobní právo. Ale potkávám se s adepty, kteří by si měli přiznat, že na to opravdu nemají," míní Miloš Šlajchrt, majitel autoškoly ve Slaném.

 

Právě se děje

Další zprávy