Čínský útok na peněženku a konec dominance Dacie. Toto jsou nejlevnější SUV v Česku

Jan Matoušek Jan Matoušek
5. 5. 2023 6:02
Ač různé nespokojené hlasy sílí, SUV jsou stále nejpopulárnější automobilovou kategorií nejen v Česku, ale i celé Evropě. A stále více do prodejů promlouvají čínské automobilky, kterých přibývá i na českém trhu. Už loni v létě mezi nejlevnější SUV naplno vtrhlo MG, později se přidal také Dongfeng. Jaká další SUV jsou nejdostupnější? To zjistíte v galerii.
Foto: Mitsubishi

Mitsubishi ASX - 489 950 Kč

Horní hranice v přehledu nejlevnějších SUV prakticky každý půlrok roste. Jestliže loni v létě to bylo 456 tisíc korun, teď je to necelých 490 tisíc korun. Prvním modelem desetimístného žebříčku je zároveň i horká novinka: Mitsubishi ASX ve druhé generaci. Dvojče Renaultu Captur přijelo teprve před pár dny, cenou ale svůj originál překonává, stojí 489 950 korun.

Pod kapotou je přeplňovaný litrový tříválec o výkonu 67 kilowattů v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou. Výbava Inform pak zahrnuje manuální klimatizaci, rádio s dotykovou obrazovkou, nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu, přední i zadní parkovací senzory a kameru nebo 17palcová ocelová kola, která ale imitují vzhled litých disků.

 

Právě se děje

Další zprávy