Čínský útok na peněženku a konec dominance Dacie. Toto jsou nejlevnější SUV v Česku

Jan Matoušek Jan Matoušek
5. 5. 2023 6:02
Ač různé nespokojené hlasy sílí, SUV jsou stále nejpopulárnější automobilovou kategorií nejen v Česku, ale i celé Evropě. A stále více do prodejů promlouvají čínské automobilky, kterých přibývá i na českém trhu. Už loni v létě mezi nejlevnější SUV naplno vtrhlo MG, později se přidal také Dongfeng. Jaká další SUV jsou nejdostupnější? To zjistíte v galerii.
Foto: Ford

Ford Puma - 489 900 Kč

Jen o padesát korun levnější je Ford Puma za nejméně 489 900 korun. Nutno dodat, že se do této sumy vejde jenom kvůli aktuálnímu 110tisícovému zvýhodnění, které dovozce na celoevropsky populární malé SUV nabízí.

Částka se sice blíží půl milionu, ale odpovídá tomu i výbava a použitá technika. Pod kapotou je mildhybridní verze přeplňovaného litrového tříválce EcoBoost s výkonem 92 kilowattů v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou. Dodejme, že ani Puma, ani ASX a ani žádný jiný model z tohoto přehledu nemá pohon všech kol. Vždy se jedná o předokolky. Výbava Titanium zahrnuje mimo jiné manuální klimatizaci, navigaci s osmipalcovou obrazovkou, nouzové brzdění, zadní parkovací senzory nebo litá kola se 17 palci.

 

Právě se děje

Další zprávy