Čínský útok na peněženku a konec dominance Dacie. Toto jsou nejlevnější SUV v Česku

Jan Matoušek Jan Matoušek
5. 5. 2023 6:02
Ač různé nespokojené hlasy sílí, SUV jsou stále nejpopulárnější automobilovou kategorií nejen v Česku, ale i celé Evropě. A stále více do prodejů promlouvají čínské automobilky, kterých přibývá i na českém trhu. Už loni v létě mezi nejlevnější SUV naplno vtrhlo MG, později se přidal také Dongfeng. Jaká další SUV jsou nejdostupnější? To zjistíte v galerii.
Foto: Renault

Renault Captur - 465 000 Kč

Jeho dvojče už v přehledu je, originál je ale ještě o kousek levnější. Renault Captur se prodává za minimálně 465 tisíc korun, mimochodem právě on tvořil loni v létě horní hranici mezi nejdostupnějšími vozy své kategorie s již zmíněnými 456 tisíci korunami. Za rok tak cena moc nestoupla.

Pod kapotou je stále přeplňovaný litrový tříválec s 67 kilowatty a manuální šestistupňovou převodovkou. Ve výbavě Equilibre pak nechybí manuální klimatizace, rádio s dotykovou obrazovkou, nouzové brzdění, pomocník pro jízdu v pruhu anebo 17palcová kola, která svým vzhledem imitují lité disky. Mitsubishi s o kousek vyšší cenou tak má i trochu bohatší výbavu.

 

Právě se děje

Další zprávy