Čínský útok na peněženku a konec dominance Dacie. Toto jsou nejlevnější SUV v Česku

Jan Matoušek Jan Matoušek
5. 5. 2023 6:02
Ač různé nespokojené hlasy sílí, SUV jsou stále nejpopulárnější automobilovou kategorií nejen v Česku, ale i celé Evropě. A stále více do prodejů promlouvají čínské automobilky, kterých přibývá i na českém trhu. Už loni v létě mezi nejlevnější SUV naplno vtrhlo MG, později se přidal také Dongfeng. Jaká další SUV jsou nejdostupnější? To zjistíte v galerii.
Foto: Dongfeng

Dongfeng Glory 500 - 459 990 Kč

Prvním z čínských modelů a jedním z nováčků podobných přehledů v Česku je Dongfeng Glory 500. Jeho elektrickou variantu Seres 3 bylo možné koupit už od vstupu značky do Česka, model s benzinovým motorem je ale stále novinkou. Novinkou (navíc tady v uvozovkách, v Číně se SUV nabízí od konce roku 2020), která stojí kvůli akční nabídce nejméně 459 990 korun.

Stejně jako původem se vymyká Glory 500 konkurenci tak trochu i technicky. Pod kapotou má totiž atmosférickou patnáctistovku s výkonem 78 kilowattů, ovšem v kombinaci s automatickou převodovkou s plynule měnitelným převodem. K tomu je dost specifická i výbava, která obsahuje samozřejmě klimatizaci nebo rádio s dotykovým displejem a litá kola, ale také jen dvojici čelních airbagů. A zcela chybí i asistenční systémy či u základní výbavy ESP.

 

Právě se děje

Další zprávy