Čínské MG míchá pořadím nejlevnějších SUV: Přehled deseti nejdostupnějších modelů

Jan Matoušek Jan Matoušek
7. 7. 2022 6:02
Do Česka na přelomu června a července vtrhla čínská automobilka MG a začala přepisovat tabulky nejlevnějších SUV. S malým modelem ZS totiž vsadila na atraktivní cenovou politiku a za dobře vybavený model si účtuje necelých 425 tisíc korun. Tím tak auto rázně vstoupilo mezi matadory jako Dacia Duster nebo Hyundai Bayon. Jaká jsou momentálně nejlevnější SUV v Česku, najdete v galerii.
Foto: MG

MG ZS - 424 940 Kč

Horká novinka na českém trhu, čínské SUV MG ZS, se hned řadí mezi pět nejlevnější nových modelů své kategorie. Model sedící tak trochu mezi malými a kompaktními automobily (rozvor 2580 mm, kufr o objemu 448 až 1375 litrů) stojí nejméně 424 940 korun, přičemž pod kapotou má málo vídanou atmosférickou patnáctistovku se 78 kW v kombinaci s manuální pětistupňovou převodovkou a pohonem předních kol.

Základní výbava je ale bohatá, především ta komfortní, protože ZS má už za "cenu od" automatickou klimatizaci, rádio s 10,1palcovou dotykovou obrazovkou, tempomat, přední a zadní elektrická okna, dálkové centrální zamykání, zadní parkovací senzory, diodová přední světla nebo 17palcová litá kola. Pro asistenční systémy je ale potřeba zamířit minimálně o výbavový stupeň výše.

 

Právě se děje

Další zprávy