Čínské MG míchá pořadím nejlevnějších SUV: Přehled deseti nejdostupnějších modelů

Jan Matoušek Jan Matoušek
7. 7. 2022 6:02
Do Česka na přelomu června a července vtrhla čínská automobilka MG a začala přepisovat tabulky nejlevnějších SUV. S malým modelem ZS totiž vsadila na atraktivní cenovou politiku a za dobře vybavený model si účtuje necelých 425 tisíc korun. Tím tak auto rázně vstoupilo mezi matadory jako Dacia Duster nebo Hyundai Bayon. Jaká jsou momentálně nejlevnější SUV v Česku, najdete v galerii.
Foto: Hyundai

Hyundai Kona - 439 990 Kč

První ze dvou SUV Hyundai v tomto přehledu je větší Kona, která má rozvor o délce 2600 mm a kufr s objemem 374 až 1156 litrů. Takové auto stojí nejméně 439 990 korun, a to díky 40tisícové akční slevě, kterou dovozce momentálně poskytuje. Pod kapotou pak je přeplňovaný litrový tříválec s 88 kW a manuální šestistupňovou převodovkou. Ta přenáší výkon na přední nápravu.

Výbava nejlevnější Kony pak obsahuje nouzové brzdění s detekcí chodců, pomocníka pro jízdu v pruhu, manuální klimatizaci, tempomat, rádio s osmipalcovou dotykovou obrazovkou, couvací kameru, elektrická přední a zadní okna i dálkové centrální zamykání.

 

Právě se děje

Další zprávy