Čínské MG míchá pořadím nejlevnějších SUV: Přehled deseti nejdostupnějších modelů

Jan Matoušek Jan Matoušek
7. 7. 2022 6:02
Do Česka na přelomu června a července vtrhla čínská automobilka MG a začala přepisovat tabulky nejlevnějších SUV. S malým modelem ZS totiž vsadila na atraktivní cenovou politiku a za dobře vybavený model si účtuje necelých 425 tisíc korun. Tím tak auto rázně vstoupilo mezi matadory jako Dacia Duster nebo Hyundai Bayon. Jaká jsou momentálně nejlevnější SUV v Česku, najdete v galerii.
Foto: Škoda Auto

Škoda Kamiq - 427 900 Kč

Nejmenší SUV od Škodovky stále vyniká jako jeho větší sourozenci vnitřním prostorem: vždyť rozvor má natažený na 2639 mm a kufr pojme 400 až 1395 litrů. Cena od 427 900 korun pak nevybočuje z nabídky konkurence, pod kapotou je v takovém případě přeplňovaný litrový tříválec o výkonu 70 kW s manuální pětistupňovou převodovkou. Stejně jako u rivalů jsou poháněná přední kola.

Základní výbava vozu nabízí mezi konkurenčními SUV opět slušný standard. To znamená manuální klimatizaci, rádio s 6,5palcovou dotykovou obrazovkou, nouzové brzdění s detekcí chodců i cyklistů, pomocníka pro jízdu v pruhu, tempomat, elektrická přední okna, dálkové centrální zamykání nebo diodová přední světla. Pozornost však zasluhuje i přítomnost dvou zadních bočních airbagů a kolenního vaku pro řidiče: to jsou prvky, které řada konkurentů nemá ani za příplatek.

 

Právě se děje

Další zprávy