Čínské MG míchá pořadím nejlevnějších SUV: Přehled deseti nejdostupnějších modelů

Jan Matoušek Jan Matoušek
7. 7. 2022 6:02
Do Česka na přelomu června a července vtrhla čínská automobilka MG a začala přepisovat tabulky nejlevnějších SUV. S malým modelem ZS totiž vsadila na atraktivní cenovou politiku a za dobře vybavený model si účtuje necelých 425 tisíc korun. Tím tak auto rázně vstoupilo mezi matadory jako Dacia Duster nebo Hyundai Bayon. Jaká jsou momentálně nejlevnější SUV v Česku, najdete v galerii.
Foto: SsangYong

SsangYong Tivoli - 419 900 Kč

Vedle čínského MG nabízí zajímavé ceny i jiná, v Česku ne úplně rozšířená asijská značka, o níž už v přehledu také byla řeč: korejský SsangYong. Jeho malé SUV Tivoli s rozvorem o délce 2600 mm a kufrem o objemu 327 litrů startuje na 419 900 korun, ovšem s přeplňovanou čtyřválcovou patnáctistovkou o výkonu 120 kW pod kapotou. Na přední kola pak tuto sílu, která je v celém přehledu nejvyšší, přenáší šestistupňová manuální převodovka.

Tivoli však na rozdíl od MG ZS nemá až tak bohatou základní výbavu, vyjma bezpečnostních asistentů: nouzové brzdění a pomocník pro jízdu v pruhu jsou u SsangYongu standardem. Stejně jako tempomat, rádio, manuální klimatizace, elektrická okna vpředu i vzadu nebo dálkové centrální zamykání.

 

Právě se děje

Další zprávy