Jak komfortně a bezpečně cestovat se zvířetem v autě. Důležité jsou popruhy, boxy a přestávky

Jan Matoušek Jan Matoušek
10. 8. 2017 9:46
Prázdniny se přehouply do druhé poloviny, na mnohé ale ještě čeká dovolená. A protože domácí mazlíček, nejen v podobě psa nebo kočky, není jevem nevídaným, vyráží zvíře často na dovolenou spolu se svým majitelem. Pokud se tak stane, je potřeba dodržovat několik zásad, které napomohou nejen bezpečnosti a komfortu zvířete samotného, ale majiteli také ušetří poměrně hodně starostí především při zahraničních cestách. Na co se před cestováním se zvířetem zaměřit najdete v následujícím přehledu.

Jakým autem je ideální vyrazit na prázdninové cestování najdete zde.

Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Shutterstock

Během jízdy

Zvíře se nesmí v průběhu jízdy pohybovat volně po interiéru vozu. Je to dáno dopravními předpisy. Volně se pohybující mazlíček totiž výrazně ohrožuje chování řidiče a tím bezpečnost nejen jeho, ale i celé posádky, pokud ve voze nějaká je. Může také dojít k ovlivnění stability vozu. Při nehodě navíc neuvázaný mazlíček může způsobit vážně zranění sobě i posádce vozu.

I když je vůz vybaven klimatizací, je dobré při převozu zvířat čas od času otevřít okna a nechat interiér vyvětrat. Pro vlastní bezpečnost mazlíčků je ale nenechávejte vystrkovat hlavu ven z vozu.

 

Právě se děje

Další zprávy