Novým šéfdesignérem Škody bude po Jozefu Kabaňovi Oliver Stefani. Dosud tvořil exteriéry vozů VW

ČTK ČTK, Ondřej Běhal
Aktualizováno 2. 8. 2017 12:05
Škoda má téměř po půl roce nového šéfdesignera. Slováka Jozefa Kabaně, který v únoru ohlásil přechod k BMW, nahradí od září Němec Oliver Stefani. Ten dosud pracoval na exteriéru osobních vozů značky Volkswagen. Budoucí škodovky mají vyjadřovat více emocí.
Oliver Stefani.
Oliver Stefani. | Foto: Škoda Auto

Novým šéfdesignérem Škody Auto bude od září dosavadní vedoucí designu exteriéru značky VW Oliver Stefani (53). Nahradí Jozefa Kabaně, který letos v únoru oznámil přechod k BMW. Škoda to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Stefani se u Volkswagenu podílel například na vývoji modelů up!, Polo, Tiguan, současné generace modelu Golf nebo rodiny konceptů ID.

"S Oliverem Stefanim nyní zahajujeme další fázi rozvoje. Naše auta navrhne a povede do éry digitalizace a elektrifikace vozů ještě emocionálněji," uvedl na adresu nového šéfdesignéra předseda představenstva Škody Auto Bernhard Maier.

"V branži se o něm hovoří jako o pohodovém člověku. Co se týče změny vzhledu aut, nedá se podle jeho dosavadní práce odhadovat, jakým směrem se vydá. Přechází z pozice designéra exteriéru na šéfa pro celou značku, což vyžaduje jiný způsob práce. Navíc směřování značky je nějakým způsobem dané dopředu," řekl Aktuálně.cz zdroj blízký automobilce.

Stefani nastoupil do koncernu Volkswagen v roce 2002. Absolvoval studium designu v Braunschweigu a v kalifornské Pasadeně.

 

Právě se děje

Další zprávy