Deset tipů na cenově výhodná nová auta. U prostorných MPV ušetříte klidně statisíce

Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 3. 2019 6:04
Nejrůznějším žebříčkům nejlevnějších aut často dominují modely rumunské Dacie. Ty jsou poměrem cena/výkon nedostižné prakticky v každém segmentu, kde se objeví. Cenově zajímavých automobilů na trhu je však daleko více. Na některé modely, které jsou poměrem ceny a výbavy pro zákazníka zajímavé, jsme se podívali v následující galerii. Nejde o celkový výčet, spíše o přehled aktuálně zajímavých nabídek, které lze najít v cenících jednotlivých modelů.

Přehled kompaktních automobilů v Česku do 350 tisíc korun najdete pod tímto odkazem.

Foto: Toyota

Toyota Corolla Classic - 409 900 Kč

Rozměry (d/š/v): 4620/1775/1465 mm
Rozvor: 2700 mm
Kufr: 452 l
Benzinový motor: 1.6 Valvematic (97 kW)
Cena od: 409 900 Kč

Podobně jako Auris, i končící Corolla s karoserií sedan dostala na poslední týdny prodeje cenově atraktivní výbavu Classic. Stejně jako u hatchbacku a kombi platí, že má vůz pevně daný motor, převodovku i skladbu výbavy.

Ta obsahuje třeba přednárazový systém, varování před opuštěním jízdního pruhu nebo čtení dopravních značek. To, podobně jako sedm airbagů, tempomat, couvací kamera nebo rádio se sedmipalcovým displejem, je stejné jako u Aurisu. Corolla však dostala jen manuální klimatizaci. Kola ale mají 16 palců a nechybí ani mlhovky. Cena je stejná jako u Aurisu s karoserií hatchback, tedy 409 900 korun s případným 25tisícovým bonusem při výkupu starého vozu. Součástí ceny jsou i 16palcová ocelová kola se zimními pneumatikami. Zkušenosti z testování Corolly hledejte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy