Deset tipů na cenově výhodná nová auta. U prostorných MPV ušetříte klidně statisíce

Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 3. 2019 6:04
Nejrůznějším žebříčkům nejlevnějších aut často dominují modely rumunské Dacie. Ty jsou poměrem cena/výkon nedostižné prakticky v každém segmentu, kde se objeví. Cenově zajímavých automobilů na trhu je však daleko více. Na některé modely, které jsou poměrem ceny a výbavy pro zákazníka zajímavé, jsme se podívali v následující galerii. Nejde o celkový výčet, spíše o přehled aktuálně zajímavých nabídek, které lze najít v cenících jednotlivých modelů.

Přehled kompaktních automobilů v Česku do 350 tisíc korun najdete pod tímto odkazem.

Toyota Auris Classic - 409 900 Kč

Rozměry (d/š/v): 4330/1760/1475 mm; 4595/1760/1485 mm (kombi)
Rozvor: 2600 mm
Kufr: 360 l; 600 l (kombi)
Benzinový motor: 1.6 Valvematic (97 kW)
Cena od: 409 900 Kč

Toyota Auris již má svého nástupce, který nese staronové jméno Corolla, a to jak v případě hatchbacku, tak i kombi Touring Sports. Japonský výrobce nicméně Auris z trhu úplně nestáhl, naopak jej nabízí mimo jiné v cenově zajímavé verzi Classic. Její parametry jsou pevně dané, to znamená benzinovou šestnáctistovku s výkonem 97 kW a šestistupňovou manuální převodovku. V ceníku také kromě laku nenajdete žádný příplatek.

A co specifikace Classic vlastně obsahuje? Především jde o bezpečnostní asistenty jako přednárazový systém, upozornění na opuštění jízdního pruhu nebo čtení dopravních značek. Dále nechybí tempomat, sedm airbagů, rádio se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou, couvací kamera, automatická klimatizace nebo kožený volant. Vnější design determinují 16palcová litá kola, diody denního svícení, mlhovky nebo střešní ližiny u kombi.

Takto vybavený hatchback přijde na 409 900 korun, kombi je o 20 tisíc korun dražší. Japonci lákají také na 25tisícový bonus při výkupu starého vozu, respektive zimní pneumatiky na 16palcových ocelových kolech v ceně. Jak jezdí Auris, čtěte zde, recenzi Aurisu Touring Sports pak najdete tady.

 

Právě se děje

Další zprávy