BMW posadilo limuzínu řady 7 na chůdy. Nová X7 má největší ledvinky v historii

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 10. 2018 14:30
BMW patrně uzavírá svou nabídku vozů kategorie SUV. Zatímco loni uvedená X2 se zařadila k nejmenším sportovně-užitkovým autům značky s modrobílou vrtulí, aktuální novinka je tím největším. X7 totiž není ničím jiným než limuzínou řady 7 s trochou světlé výšky navíc a velkými ledvinkami. Cíle jsou jasné - Mercedes GLS, Range Rover a možná i Rolls-Royce Cullinan.

Přehled aktuálně nabízených vozů BMW na českém trhu najdete zde.

Nic opulentnějšího BMW ve své historii nejspíš nevyrobilo. Nové SUV X7 snese srovnání snad pouze s limuzínou řady 7. Analogie se nabízí, právě jako sedmičku na chůdách bychom totiž novinku mohli označovat. A to nejen pro stejnou číslovku v názvu.

Design se nese v duchu současných BMW - čím větší SUV, tím větší ledvinky. S nadsázkou by se dalo říct, že kdyby Němci přišli s ještě větším modelem, než je X7, měly by ledvinky rozměry elektrické i3. Světla svým tvarem nepřekvapí, standardně mají světelné diody, za příplatek dokonce lasery s adaptivní funkcí, co osvětlí vozovku až do vzdálenosti 600 metrů. Vzadu to žádná divočina není, designéři vsadili na protáhlá LED světla, opticky rozšiřující auto. Všude na karoserii jste si jistě všimli množství chromu - není to překvapení, BMW s autem míří na Čínu či USA. A tam podobné detaily milují. Kola mají mimochodem standardně 20 palců, za příplatek je možné dostat ještě ráfky o palec či dva větší. Určitou zajímavostí je, že délka zadních dveří je větší než předních.

 

Právě se děje

Další zprávy