BMW posadilo limuzínu řady 7 na chůdy. Nová X7 má největší ledvinky v historii

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 10. 2018 14:30
BMW patrně uzavírá svou nabídku vozů kategorie SUV. Zatímco loni uvedená X2 se zařadila k nejmenším sportovně-užitkovým autům značky s modrobílou vrtulí, aktuální novinka je tím největším. X7 totiž není ničím jiným než limuzínou řady 7 s trochou světlé výšky navíc a velkými ledvinkami. Cíle jsou jasné - Mercedes GLS, Range Rover a možná i Rolls-Royce Cullinan.

Přehled aktuálně nabízených vozů BMW na českém trhu najdete zde.

Zajímavým detailem je nově tvarovaný volič automatické převodovky. Škarohlíd by si mohl říct, že křišťálový vzhled snad až příliš kopíruje řešení například u Volva XC90.

Jde ale nicméně jen o detail, mnohem důležitější je, že podobně jako nová řada 3 nabídne i X7 inteligentního osobního asistenta. Ten se aktivuje větou "Hej, BMW" a prostřednictvím pokynů dokáže upravit funkce vozu. Z věty "Hej, BMW, jsem unavený" například auto pozná, že řidič by teoreticky mohl usnout, proto přizpůsobí hudbu, ambientní osvětlení či vzduch pomocí vůně tak, aby šoféra nabudilo. Palubní asistent také umí vyhledávat data v navigaci či kontrolovat stav auta. Vše hlasovým povelem. Další novinkou je fakt, že vybrané funkce palubního systému může po spárování s chytrým telefonem ovládat i spolujezdec.

A v neposlední řadě je nutné také zmínit audio výbavu. Standardem je devět reproduktorů, mezi příplatky je ale i systém Harman Kardon se šestnácti reproduktory nebo ještě lepší audio Bower & Wilkins s 20 reproduktory a prostorovým zvukem.

 

Právě se děje

Další zprávy