BMW posadilo limuzínu řady 7 na chůdy. Nová X7 má největší ledvinky v historii

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 10. 2018 14:30
BMW patrně uzavírá svou nabídku vozů kategorie SUV. Zatímco loni uvedená X2 se zařadila k nejmenším sportovně-užitkovým autům značky s modrobílou vrtulí, aktuální novinka je tím největším. X7 totiž není ničím jiným než limuzínou řady 7 s trochou světlé výšky navíc a velkými ledvinkami. Cíle jsou jasné - Mercedes GLS, Range Rover a možná i Rolls-Royce Cullinan.

Přehled aktuálně nabízených vozů BMW na českém trhu najdete zde.

Foto: BMW

V sedmimístném uspořádání pojme zavazadlový prostor X7 326 litrů. Do kufru se dá dostat přes dvoudílné víko, které je již ve standardu ovládáno elektricky.

Foto: BMW

Objem s pěti sedadly automobilka neudává, v případě obsazení jen předních míst ale vznikne 2120 litrů prostoru. Další vychytávkou je vzduchový podvozek, který umí pro nakládání snížit světlou výšku.

Foto: BMW

Sedadla ve druhé řadě je možné posouvat v rozsahu 14,5 cm. Vše se děje samozřejmě elektricky. V závislosti na konfiguraci je pak X7 šesti- (za příplatek) nebo sedmimístná (standardně). V prvním případě jsou ve druhé řadě sedadel dvě kapitánská místa.

Foto: BMW

Pro cestující vzadu jsou k dispozici držáky s tablety a také klimatizace. Standardem je čtyřzónové řešení, za příplatek má auto další extra zónu navíc pro třetí řadu sedadel. Standardem je také trojdílná panoramatická střecha, na niž po setmění diody promítají obraz připomínající oblohu.

 

Právě se děje

Další zprávy