Nezávislý servis nemusí být levnější. Podívejte se na srovnání s těmi autorizovanými

Vladislav Jasan
2. 4. 2019 6:03
Někteří nedají na značkové servisy dopustit, jiní se jim smějí, že jezdí s autem ke garážmistrovi a ušetří. Oba tábory mohou mít pravdu. Záleží na prioritách, využití vozu i jeho typu či konkrétní závadě. Podívejte se do přehledu, kdy je nejlepší vyrazit do značkového a kdy do neznačkového servisu.
Foto: iStock

Starší auto a autorizovaný servis?

Čím je vůz starší a méně najede, tím větší smysl dává vyhledat nezávislý servis. Je logické, že klidně koupíte na 15 let staré auto levnější aftermarketové díly, protože je jedno, zda díl vydrží 200 000 km, nebo třeba méně než polovinu.

Typické druhé auto v rodině najede ten rozdíl za 10 let, a to už budete mít jiné. Pokud máte jet na nákup, není tak zásadní, pokud se zrovna v tu chvíli ukáže, že ten repasovaný startér z vrakoviště nebyl nejlepší nápad, protože se rozbil. Pokud ale potřebujete být za dvě hodiny na obchodní schůzce o 150 km jinde, než kde stojíte u nestartujícího auta, mohlo by to vadit opravdu hodně.

Obecně většina řidičů postupuje podle tohoto vzorce. Je ale také fakt, že každý z nás má jiné požadavky i jiné časové i finanční možnosti, takže výjimky existují. Servisní tematika i diskuse, zda autorizovaný či nezávislý servis, je poměrně složitá a do značné míry nezobecnitelná.

 

Právě se děje

Další zprávy