Autem na svátky: Máme informace o dopravě i počasí a tipy, jak cestu zvládnout

Martin Přibyl Martin Přibyl
21. 12. 2018 12:05
Předvánoční zmatky na silnicích spojené mimo jiné s nedokončenou rekonstrukcí dálnice D1 poblíž Humpolce by se měly těsně před svátky uklidnit. Přesto na silnicích existují místa, kde bude doprava omezena. Kde si dát pozor? A jak se připravit na cestu na svátky? Podívejte se do našeho přehledu.
Foto: Ředitelství silnic a dálnic

Existují místa, kde dálnice nejsou v plnohodnotném stavu

D1: Rozšiřování jízdních pruhů v omezení mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem, kde ŘSD rozvázalo smlouvu s firmou, která provádí rekonstrukci silnice, už by dopravu omezovat nemělo, je hotové. Dálnice ale stále není v tomto místě ve svém obvyklém stavu. Dopravní omezení jsou i na moravském úseku u Lipníka nad Bečvou (provoz je ale veden oběma pruhy v každém směru) a kvůli havarijnímu stavu vozovky ve slezské části u Ostravy a Bohumína. V obou případech je uzavřen jeden jízdní pruh, u Bohumína směrem na Prahu, u Ostravy směrem do Polska.

D3: Na dálnici D3 bude i během vánočních svátků omezen provoz v okolí Tábora. Doprava je tam vedena jen po jednom jízdním pásu, každý směr má jeden pruh. Omezení by mělo být i v ulici Na Dlouhé louce, po níž vede následná silnice I/3 skrz České Budějovice.

D6: I během Vánoc bude zavřen dálniční sjezd ze směru od Karlových Varů na exitu číslo 16 u Velké Dobré / Kladna. Doprava je totiž před příjezdem k Velké Dobré vedena jen na jednom jízdním pásu.

D7: Na samotné dálnici nebudou žádná omezení. Na silnici I/7 by měla být ještě dnes, tedy v pátek 21. 12., vedena doprava kyvadlově u obce Kutrovice.

 

Právě se děje

Další zprávy