Autem na svátky: Máme informace o dopravě i počasí a tipy, jak cestu zvládnout

Martin Přibyl Martin Přibyl
21. 12. 2018 12:05
Předvánoční zmatky na silnicích spojené mimo jiné s nedokončenou rekonstrukcí dálnice D1 poblíž Humpolce by se měly těsně před svátky uklidnit. Přesto na silnicích existují místa, kde bude doprava omezena. Kde si dát pozor? A jak se připravit na cestu na svátky? Podívejte se do našeho přehledu.
Dálnice na Vysočině je kvůli namrzlé silnici velmi špatně sjízdná. Ledovka hrozí minimálně do pátečního rána
Dálnice na Vysočině je kvůli namrzlé silnici velmi špatně sjízdná. Ledovka hrozí minimálně do pátečního rána | Foto: Česká televize

Podle ŘSD bude cesta na svátky bez omezení...

Tiskový mluvčí ŘSD Jan Rýdl na dotaz Aktuálně.cz uvedl, že veškerá zúžení a uzavírky na dálnicích by měly být upraveny tak, aby bylo omezení dopravy minimalizováno a aby byl umožněn pohyb vozidel zimní údržby. K dispozici by tedy měly být dva pruhy o šířce 3,75 metru pro každý směr. Výjimkou by podle něj měla být jen dálnice D6 u Velké Dobré poblíž Kladna, kde je jízdní pás ve směru do Prahy kvůli nedokončené rekonstrukci vozovkového souvrství zcela uzavřen. 

Předtím než vyrazíte, doporučujeme zkontrolovat hustotu dopravy třeba na mapách Googlu. Případně jeďte rovnou s některou z chytrých navigací (Waze a spol.). Na webu Dopravníinfo.cz jsme vytipovali několik úseků, kde omezení mohou být i během tohoto svátečního víkendu. Podívat se na ně můžete na další straně.

 

Právě se děje

Další zprávy