15 aut roku 2018: Letos udávala trendy nabubřelá SUV i dostupné hatchbacky

Martin Přibyl Jan Matoušek Martin Přibyl, Jan Matoušek
25. 12. 2018 7:03
Uplynulý rok se nesl ve znamení kompaktních hatchbacků a SUV. Vybrali jsme 15 aut, která až na jednu výjimku letos přišla na český trh a udávala na něm trendy. Ať už se jedná o Dacii Duster, nebo Rolls-Royce Cullinan.
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy G

Legendy stále žijí. Téměř třicet let vydržela na trhu předchozí generace Mercedesu třídy G. I takové stálice, navíc pravidelně vylepšované, ale jednou za čas čeká generační obměna. Tu si Němci připravili na letošní rok, leckdo by však mohl namítnout, že jde jen o další modernizaci. Přestože Mercedes tvrdí, že nové "géčko" s předchozím sdílí jen dva díly karoserie, vypadá na první pohled pořád stejně.

Hranatá karoserie se nezměnila, zůstaly i žebřinový rám, tři uzamykatelné diferenciály a značně nadprůměrná světlá výška. To znamená, že v terénu nepůjde o žádné vyměklé SUV. Na druhou stranu umí vůz interiérem s koženým čalouněním a nejnovějšími multimediálními službami posádku hýčkat. A v provedení AMG jde stále o pro mnohé nepochopitelnou raketu na kolech. Jen je za tu kombinaci stylu, kultovnosti, luxusu, schopností a rychlosti potřeba pořádně zaplatit. Vždyť základní model stojí v současnosti bezmála tři miliony korun. Test vozu najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy