13 statečných proti Dacii Duster. Kdo se podbízí cenou, kdo boduje prostorem a kdo sází na design?

Jan Matoušek Jan Matoušek
25. 1. 2018 14:01
Dacia začátkem letošního roku uvedla na český trh druhou generaci SUV Duster. Ta je pro rumunskou automobilku velmi důležitá, protože v Evropě patří vůz mezi nejpopulárnější ve stále rostoucí kategorii sportovně-užitkových vozů. Jakkoliv se design oproti předchůdci příliš nezměnil a motorová paleta zůstala úplně stejná, nový Duster je modernější. Nabízí například prvky, o nichž si minulý model mohl nechat zdát - automatická klimatizace, panoramatický kamerový systém či bezklíčkové startování. I přes nízkou cenu, startující na 259 900 korunách, to ale Duster nebude mít lehké. V následující grafice se podívejte na třináct konkurentů, s nimiž se bude muset rumunský vůz vypořádat.

Detailní ceník a technické specifikace nové Dacie Duster naleznete pod tímto odkazem.

Mitsubishi ASX

Mitsubishi má mezi kompaktními SUV hned dva zástupce. Tím starším, avšak prodejně stále úspěšným, je ASX. Na délku má SUV jen 4295 mm, mezi nápravami však vozí 2670 mm. Kratší karoserie se projevuje v kufru, kde se nachází 419 až 1219 litrů prostoru.

Pod kapotou zůstal po nedávných úpravách Mitsubishi jediný motor - benzinový čtyřválec 1.6 MIVEC o výkonu 86 kW s ručním řazením a pohonem předních kol. Lze jej však přestavět pro pohon na LPG.

Ceník ASX zná čtyři výbavy, ta nejlevnější Inform vychází na nejméně 395 000 korun. Všechny stupně mají v základu minimálně manuální klimatizaci, rádio s MP3 nebo kolenní airbag řidiče. Ve vyšších verzích nechybí ani navigace či automatická klimatizace. Nejdražší ceníkovou verzí ASX je výbava Intense+ za 533 850 korun. Více o Mitsubishi ASX najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy