13 statečných proti Dacii Duster. Kdo se podbízí cenou, kdo boduje prostorem a kdo sází na design?

Jan Matoušek Jan Matoušek
25. 1. 2018 14:01
Dacia začátkem letošního roku uvedla na český trh druhou generaci SUV Duster. Ta je pro rumunskou automobilku velmi důležitá, protože v Evropě patří vůz mezi nejpopulárnější ve stále rostoucí kategorii sportovně-užitkových vozů. Jakkoliv se design oproti předchůdci příliš nezměnil a motorová paleta zůstala úplně stejná, nový Duster je modernější. Nabízí například prvky, o nichž si minulý model mohl nechat zdát - automatická klimatizace, panoramatický kamerový systém či bezklíčkové startování. I přes nízkou cenu, startující na 259 900 korunách, to ale Duster nebude mít lehké. V následující grafice se podívejte na třináct konkurentů, s nimiž se bude muset rumunský vůz vypořádat.

Detailní ceník a technické specifikace nové Dacie Duster naleznete pod tímto odkazem.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Eclipse Cross

Teprve nedávno vstoupilo na trh Mitsubishi Eclipse Cross. To má na délku 4405 mm, je tedy delší než ASX. Rozvor o délce 2670 mm je však stejný, kufr o objemu 341 litrů pak signifikantně menší.

Pod kapotou je zatím jen jediný motor, přeplňovaná patnáctistovka o výkonu 120 kW. Poháněná jsou přední i všechna kola, ale zatímco předokolka má na výběr manuál nebo automat CVT, čtyřkolka může řadit pouze samočinně.

Výbavy jsou celkem čtyři, už ta základní Inform má tempomat, dešťový a světelný senzor, rádio s MP3 nebo automatickou klimatizaci. Ve vyšších stupních se přidávají i četné bezpečnostní asistenty. Mírným handicapem Eclipse Cross může být startovací cena 549 650 korun, nejdražší verze Instyle 4×4 stojí 789 850 korun. Více o novince se dozvíte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy